Around (New) Delhi of beter (Dirthy) Delhi - Reisverslag uit New Delhi, India van Koen en Linda - WaarBenJij.nu Around (New) Delhi of beter (Dirthy) Delhi - Reisverslag uit New Delhi, India van Koen en Linda - WaarBenJij.nu

Around (New) Delhi of beter (Dirthy) Delhi

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Koen en Linda

17 November 2011 | India, New Delhi

Er zijn geen woorden voor wat wij gezien heb maar vooral gevoeld hebben bij aankomst. We maken alles samen mee maar godzijdank is Koens relativerende vermogen iets beter dan dat van mij.
Na een goede vlucht zijn we ’s ochtends rond half 8 aangekomen op het vliegveld van Delhi waar we werden opgehaald door ons hotel mannetje, de rit naar het hotel duurde zo’n 40 minuten. Daar begon meteen ons avontuur, ik keek door de voorruit van de taxibus waardoor ik al de nodige kriebels in mijn buik kreeg (normaal gesproken voel je die in een kermis attractie) alles wat je je maar kunt bedenken is hier met jou op dezelfde weg: auto’s, bussen, taxi’s, vrachtwagens, fietsers, voetgangers en niet te vergeten koeien. Alles gaat kriskras door elkaar, eenrichting dat kennen ze hier kennelijk niet al zijn er wel twee weghelften het maakt niet zo heel veel uit. Toeters overal om je heen, geen richtingaanwijzers maar toeters. Later ontdekten we dat wanneer je toetert je eigenlijk aangeeft dat je er langs wilt of de ander waarschuwt dat je dichtbij bent. Er loopt 1 lijn over de weg dus je zou zeggen dit is een tweebaansweg maar daar rijden zij gemakkelijk met zijn vijven langs elkaar of beter gezegd door elkaar. Je kunt dus wel begrijpen wat voor een shock dit eerste beeld was.
Eenmaal gearriveerd was de shock nog erger, overvolle straten vol armoede, stank (niet zo erg als verwacht), viezigheid, onbeschrijfelijk deze eerste indruk. We werden door een steeg gestuurd en daar zou ons hostel zijn. “Sorry Koen” zei ik meteen “volgens mij heb ik een iets te goedkoop fout hostel geboekt” totdat we later beseften dat het overal zo is. Urine lucht overheerste in het steegje overal vieze tentjes, op straat slapende mensen in vieze oude kleding, slapende honden en nog steeds de herrie van toeters overal. Nou toen kwamen we in het hostel daar lag de receptie nog op de grond te slapen, hier kennen ze geen dag en nachtdienst! Eenmaal in de kamer wat geslapen en toen in de middag de stad proberen te verkennen maar eerst moesten we een bank zoeken, we liepen door de overvolle straten en werden aangestaard door iedereen. Uiteindelijk troffen we een man die ons doorverwees naar een veilige plek om geld op te nemen dus wij in de rickshaw (tuktuk) zaten we ineens in een reisbureau (ik voelde me hier niet prettig bij) ik wilde hier weg, weg uit deze drukke stink stad dus uiteindelijk hebben we onszelf een veel te dure trip aan laten smeren, maar goed we konden weg. Volgende dag vertrokken voor toer van 4 dagen waar we o.a. de Taj Mahal hebben bezocht en vele mooie historische tempels, de feiten zal ik jullie besparen tenslotte waren alle tempelbouwers rijke mannen met heel veel vrouwen die voor hun mooiste of liefste vrouw een tempel of paleis bouwden ter nagedachtenis aan deze vrouwen. Uiteraard waren deze paleizen zo ingericht dat deze koningen zichzelf prima konden vermaken en konden genieten in alle rust van al hun vrouwtjes. Verder hebben we op een olifant gezeten en zijn we ook bij een monkey temple geweest vol met apen.
We hebben inmiddels al heel veel geleerd hier maar ze proberen ons hier elke dag een poot uit te trekken en ze zijn zo ontzettend slim en vaardig. Zo worden we steeds bij plaatsen afgezet waar ze ons zogenaamd willen laten zien hoe iets gemaakt wordt, heel interessant om te zien en horen maar uiteindelijk willen ze ons alleen maar spullen verkopen, wat moeten wij in godsnaam met een handgemaakt Perzisch tapijt, of een marmeren tafel? Ook tijdens de rit met onze privé chauffeur werden we bedonderd, zij zijn gekoppeld aan restaurantjes waar ze ons moeten droppen om te laten eten, deze slimme restaurantjes weten de prijzen wel te bedenken zeg, nu we daar achter zijn is het dus onderhand een dagelijkse bezigheid om continue te onderhandelen over de prijzen. Vandaag hebben we zelfs onderhandeld over de prijzen op de menu kaart, dat is toch onvoorstelbaar, we kregen 50% korting. Soms betaal je hier 15 rupees voor een Fanta ( 0,22 €) en dan weer 90 rupees ( 1,50 €) en dat is echt te veel voor India.
Morgen vertrekken we naar Rahat een oud studiegenoot van Koen (Indiër) daar mogen we in zijn guesthouse verblijven, hij woont ten noorden van Delhi dus we reizen per trein. Als het goed is komen we dan in een welgestelde niet toeristische stad dus we zijn benieuwd en kijken er naar uit.

Even nog wat weetjes/feitjes over India die ik graag met jullie deel: het is hier ontzettend stoffig, dus iedereen roggelt en spuugt op straat. mensen staren ons aan aan en willen met me op de foto, soms aaien ze me stiekem, knuffelen en kussen in het openbaar wordt hier niet gewaardeerd, ze eten hier met hun rechterhand hun linkerhand gebruiken ze om hun billen af te vegen.

Nou dit was wel zo'n beetje wat voor nu in me opkwam om te vertellen eerlijk gezegd leven we nog in een roes en moeten we nog steeds bekomen dus tot snel

• 17 November 2011 - 15:39

Eliza:

Wat een verhaal, gelukkig zijn jullie goed aangekomen!

• 17 November 2011 - 16:02

Kris:

oh my god... Ik zie je gezicht al helemaal voor me hahaha.... ;-) (een beetje leedvermaak blijft leuk)
    Ik zie die mannen al helemaal naar je gluren en dan zo stiekem even aanraken hihi... net iets voor jou! Hopelijk bevalt de rest van India jullie iets beter en kunnen jullie in Rahat een beetje bijkomen.

Geniet maar van alles en neem het allemaal goed in je op.

xxx

• 17 November 2011 - 16:06

Ton:

Geweldig Linda en Koen, hoe jullie alles ervaren en opnemen! En ons hiervan deelgenoot maakt.
    Have a nice trip.

• 17 November 2011 - 16:18

Esther En Jordi:

Hey linda en koen
    Wat een beleving zeg bij aankomst.( knap dat jullie goed nuchter kunnen n!denken)
    Ik zou bijna rechtsomkeerts zijn gegaan.
    Inderdaad goed opletten dat je niet genaaid wordt.
    Iedereen met. Jullie op de foto jullie lijken bners.
    Wij genieten nu alweer volop van jullie verhalen en wachten met smard op de volgende.
    Geniet ervan en. laat je niet gek maken

Liefs

• 17 November 2011 - 16:21

Dav En Fem:

Hey Koen en Lin,
    Dit verhaal doet ons erg denken aan wat wij vorige week nog hebben meegemaakt...
    Vandaag zijn wij thuis gekomen uit Tanzania en ook hier hebben ze nog nooit van verkeersregels gehoord, moet je over alles onderhandelen omdat je anders wordt afgezet waar je bij staat, hebben ze nog nooit van afvalverwerking gehoord en proberen ze je continu prularia aan te smeren.
    Een werkelijke cultuurshock!!
    Desondanks was het voor ons een onvergetelijke ervaring en dat zal voor jullie ook zeker gelden.
    Liefs Dav en Fem

• 17 November 2011 - 16:27

Carmen:

Leuk om wat van jullie te horen!
    Al een heel andere cultuur opgesnoven zo te lezen :)

• 17 November 2011 - 16:39

Hans ___/)___:

Hoi Linda en Koen,

Prachtig beschreven die 'culture clash' die jullie door maken. En wat een geweldige foto's. Als ik dat zo lees, zou ik die gewoonte van de linker hand maar gewoon overnemen. Mocht de 'vloek van de Rahdja' of te wel race-kak jullie toch overvallen: van een Egyptenaar kregen wij eens pillen waardoor we nog harder ging rennen, maar de volgende dag waren we het wel kwijt. Andere Nederlanders gebruikten door Nederlandse artsen voorgeschreven stop-middelen, maar die bleken na meerdere dagen nog steeds niet te helpen.

Vol verwachting op het vervolg... en natuurlijk Good Luck.

• 17 November 2011 - 17:00

Tessa:

Hoi Linda en Koen!

Tjonge, wat een verhaal. Nou ja, je kan het maar gehad hebben, haha :-)
    De foto's zien er in ieder geval goed uit! Daan vond ze ook erg mooi, die zei meteen 'Oooohhhhh'.
    Verder had ik je al een beetje bijgepraat via de mail, dus verder weinig nieuws.
    Liefs xxx

• 17 November 2011 - 17:01

Ingrid En Gerard:

Schitterend, jullie hebben in ieder geval de eerst cultuurschok overleefd, ben benieuwd hoe jullie de treinreis gaan ervaren, daar reist ook alles in, geiten kippen etc. Nou veel plezier en tot jullie volgende verslag. groetjes.

• 17 November 2011 - 17:18

Tessa:

Hoi Linda en Koen!

Tjonge, wat een verhaal. Nou ja, je kan het maar gehad hebben, haha :-)
    Liefs xxx

• 17 November 2011 - 17:38

Robbie En Anouk:

He zwager en zuster,
    leuk eerste verslag en mooie foto,s al een aantal leuke en minder leuke dingen gedaan zo te lezen wel raar zeker als je door iedereen word aangestaard let maar goed op jullie spullen. nog veel plezier en mooie foto,s maken van de bruiloft he groeten robbie en anouk
    jullie zijn echt een leuk stel op de foto nr p1000181

• 17 November 2011 - 17:45

Rene En Anne:

Hey,
    echt een vet verhaal, vooral dat van die handen hihi. gr en sterkte met afpingelen wat koen wel goed kan volgens mij. Ps morgen laat k wel weten wie de nieuwe boeren en prins zijn.

• 17 November 2011 - 18:23

Esther En Jordi:

hele mooie foto's al. ziet er goed uit geniet ervan

• 17 November 2011 - 19:07

Kirsten En Dennis:

Hi Koen en Linda,

Wat leuk om weer wat van jullie te lezen. Jullie hebben echt al veel gedaan en gezien. De foto's zien er ook super uit! Veel plezier nog.

Liefs
    Kirsten en Dennis

• 17 November 2011 - 20:07

Bernadette:

Heej Linda en Koen,
    De eerste mooie foto's zijn al weer gemaakt, zie ik. Leuk om te zien en om jullie verhaal te lezen. Veel succes met alle bijzondere ervaringen!!
    Groetjes Bernadette

• 17 November 2011 - 20:08

Sjakie:

Wow wat een hoop eerste indrukken. Lekker drukkie en hectisch daar!
    Wel fijn voor ons om nog geen bounty stranden te zien hihi!! Maar natuurlijk
    gunnen we dat jullie ook ;-) Ben benieuwd naar de bruiloft!

Groetjes en tot mails!! Xx Sjakie

• 17 November 2011 - 20:09

Lisa Weber:

Eerste cultuurschok overwonnen! Wat een ervaring, leuke foto's en doe voorzichtig.
    Groetjes, Lisa

• 17 November 2011 - 20:15

Ellen:

Wat een verandering zeg!! Wat je dacht heb je nu dan ook met eigen ogen mogen zien!! Heel veel plezier met feesten!! Ik ben benieuwd! Al een gala outfit gevonden? Liefs..

• 17 November 2011 - 21:02

Krissy En Harm:

OMG! Wat 'n begin haha! Achja 't kan alleen nog maar beter worden he!
    Veel plezier in de rest van India!

• 18 November 2011 - 09:29

Matthijs:

Ha Koen en Linda,

Wat is relativeringsvermogen dan toch belangrijk zeg haha. Echt wel super gaaf om die fotos te zien en de cultuurshock is alleen maar leuk, dat gaat je ook het langste bijblijven. Veel plezier op de indiesche bruiloft

Matthijs

• 18 November 2011 - 11:08

Willy:

leuk om te horen, dat jullie goed zijn aangekomen.
    Linda ik kan begrijpen, dat je weg wilde uit de stank, zou ook niets voor mij zijn.
    aan de foto's te zien hebben jullie al aardig wat mooie dingen meegemaakt, echt gaaf zeg.
    we blijven volgen
    groetjes uit vorstenbosch

• 18 November 2011 - 11:54

Jos & Leonie:

Hey Koen & Leonie
    Een hele ervaring, maar dus fijn om de stad weer uit te zijn. De foto's zijn nu al super en dit is nog maar het begin ;) Koen, jij laat je toch zeker niet afzetten, dat is niks voor jou! Geniet ervan en we kijken nu al uit naar jullie volgende verslag en foto's!
    liefs Jos & Leonie

• 18 November 2011 - 12:55

M & H, M En D:

Hey Koen en Linda,

Wat een leuk verhaal. En wat fijn ook om iets van jullie te horen.
    Jullie hebben ook al prachtige foto's gemaakt. Hier is het nog moeilijk te bevatten dat jullie zo ver weg zijn en wat jullie allemaal meemaken.
    Voor mij is mijn verlof bijna voorbij. Nog even en dan kan ook ik weer aan de bak.
    Met Maud en Daan gaat het goed. Daan heeft nu zijn eerste tandje. (wel erg vroeg)

Tot het volgende verhaal

• 18 November 2011 - 13:50

Tessy:

Heey Lin en Koen

super verhaal alweer! Snap dat het een hele cultuurshock is als je daar terecht komt ja! Gelukkig hebben jullie daar niet lang hoeven te blijven! En dat pingelen Lin, dat kun jij vast erg goed! Nou succes verder en veel plezier natuurlijk!

En met ons kleine Ukkie was alles goed! Hij/zij was erg bewegelijk, waarschijnlijk heeft ie dat van mij haha. Nee was echt super om zijn beentjes te zien bewegen en het hartje te zien kloppen!

xxx

• 18 November 2011 - 16:55

Rob En Loes:

Hee Koen en Linda!!

Super verhaal en heel herkenbaar allemaal.. Dat spugen is zooo goor he!!! Heel veel plezier met de studiegenoot van Koen en alle andere avonturen die op jullie pad gaan komen.
    Het nieuwe boerenbruidspaar zijn trouwens... Harrie en Ingrid Lunenburg!! Echt leuk he?!

Geniet geniet geniet!!

Kus Rob en Loes

• 19 November 2011 - 09:43

Jan:

Die cultuurshock kun je maar vast gehad hebben, dan wordt het alleen maar beter en beter!
    De foto's zijn overigens fantastisch!
    Ga zo door!!!

Gr.

• 19 November 2011 - 09:55

Tiny En Maria:

Waauh wat een gave foto's, om jaloers op te zijn.
    Ook mooi om jullie verslag te lezen.
    Geniet maar van alles en tot het volgende verslagje.(+Foto's )

Groeten van ons alle uit Mariaheide

• 19 November 2011 - 15:34

Mama...(annie):

Koen ben blij dat jij goed relativeert....dat maakt het voor linda makkelijker...en ook voor mij dan...xx
    mooie foto's...en tegenstellingen...rijke gebouwen...en arme bevolking....tja....thats life he!!
    hier gaat ondertussen alles zijn gangetje.....mijn verjaardag was leuk met de familie....
    dikke knuffel en tot skype's ...!!!

mama

• 20 November 2011 - 13:05

Anne Mauer:

Mooie foto's. Krijg weer helemaal reiskriebels door jullie verslag!! Ben alleen aan t bedenken of ik nog naar India wil na kou verhaal gelezen te hebben :p haha. Geniet van de mooie dingen die je ziet, boven new Delhi schijnt t toch wat minder chaotisch te zijn allemaal.

Kijk uit naar het volgende verhaal :)

Xx Anne

• 21 November 2011 - 07:47

Dees:

Hej Koen en Linda!

Leuk verslagje met mooie foto's :)
    Ben jij nou dat linker of rechter aapje, of die baby aan de tepel? :-p
    Heb je al zo'n tijdje niet gezien, herken je haast niet!
    Nou meis, geniet ervan met Koentje, doe een hoop mooie herinneringen op, waar je later samen als jullie oud en grijs zijn op terug kunnen kijken vanachter de geraniums ;)

Dikke kus,

Dees

• 21 November 2011 - 10:36

Koos:

Hahahaha!! Sommige dingen herken ik helemaal van China (verkeer, spugen, foto's en stoffig). So be prepared ;)! Nu dit jullie standaard is kan de rest alleen nog maar mee vallen. En de Taj Mahal.... hoe vet!! Geniet er toch maar van, want als je erop terug kijkt vinden jullie het stratks super stoer!

Veel plezier op de bruiloft.

• 22 November 2011 - 11:41

Inge:

Hoi Linda en Koen
    Wat leuk om te lezen hoe het met jullie gaat.
    Het begint meteen al goed. Maar het avontuur is wel begonnen.
    Mooie foto's! Veel succes daar. Groetjes, Inge

• 23 November 2011 - 19:48

Ada:

Hoi Linda en Koen,

Wat hebben jullie in korte tijd al veel gezien maar ook veel geschreven. Leuk om te lezen!
    De foto's zijn ook leuk maar lang niet zo leuk als de foto's die je hebt achtergelaten op school Linda! Ze hangen er nog steeds en vooral die op de wc (reflectiemomentje!!) zorgt ervoor dat we je niet uit vergeten..... Goede reis verder en ik benieuwd naar jullie volgende verhaal,
    Ada

• 24 November 2011 - 12:30

Petra:

Koen linda
    erge mooie foto,s de reis is begonnen en nu genieten een jaar lang
    vanuit de arendnest boekel zullen we jullie volgen op je reis.

groeten fam peters

• 25 November 2011 - 22:21

Joke:

Hoi Koen en Linda,
    Ondanks de drukte daar, zul je onze drukte (rapporten, 10-minuten-gesprekken sint, kerst schoolkrant, project e.d. ) vast niet missen!
    leuk om je verhaal te lezen. Geniet er van.
    Leuk om zo te lezen dat onze overbuurvrouw Tessa zwanger is!!!

• 26 November 2011 - 13:02

Linda:

Joke, de overbuurvrouw is niet zwanger haha dat is Tessy mijn vriendin, lijkt op Tessa voordat er misverstanden ontstaan haha.

gr