Cambodja / N -Thailand / Lazy Laos / Z-Thailand
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Koen en Linda
24 Maart 2012 | Thailand, Bangkok
Na Bangkok zijn we vertrokken met de nachtbus van 11 uur naar Chiang Mai in het noorden van Thailand. Hier hebben we o.a. een mountainbike trip gemaakt door de bergen . Het was echt super spannend want de afdalingen waren enorm stijl en het was ook best gevaarlijk. Even niet opletten, verkeerd remmen of een slechte balans en je ligt. Hier heb ik pas echt geleerd wat mountainbiken is! We hadden een gids voor ons alleen die op basis van onze kwaliteiten de route bepaalde, reken maar dat we de vetste en spannendste route hadden. Afgepeigerd werden we zo nu en dan. We moesten meters klimmen, in de laagste versnellingen, met stenen op het pad en 1 verkeerde beweging en je kon lopen. In totaal 35 km afgelegd. De volgende dag hebben we de Gibbon experience gedaan, een jungle tocht op hoogte. Gezekerd aan een lijn hebben we zo’n 5 km door de jungle gevlogen van boom naar boom en dat zo’n 39 keer. Tussendoor een touwenbrug of abseilen van een hele hoge boom. Ook weer iets om niet te vergeten. Diezelfde dag zijn we ook nog naar het Tiger Kingdom geweest waar je met kleine, middelmatige of grote tijgers op de foto kon. Wij kozen voor de grote. Hier hebben we geposeerd met zo’n 4 verschillende getrainde tamme tijgers. Echt gaaf, wat een beesten zeg! We beginnen ons ook steeds meer te beseffen hoe bevoorrecht we zijn met al deze ervaringen want wat genieten wij zeg! De wereld heeft zo veel moois te bieden.
Na al deze avonturen weer tijd voor een passieve busrit van zo’n 17 uur naar het buurland Laos. Waar we na 6 uur in de hete minibus hebben gezeten om vervolgens per boot ( grote kajak) de Mekong rivier te passeren om in Laos uit te komen en daar weer een nieuw visum te halen. Het vrouwtje wat ons de visums verschafte genoot enorm van haar positie. We hadden een oud dollar briefje van 50 wat ze niet accepteerde maar ze nam ook niet de moeite om ons dat uit te leggen, ze negeerde ons volkomen. God zij dank hadden we nog meer dollars op zak want het grenswisselkantoortje was net gesloten, ik weet niet hoe het anders was gegaan. Maar je geduld verliezen heeft zeker geen zin. Na deze grensovergang kwam dus deel 2 van onze busrit, een kleine 11 uur meer in de alles behalve comfortabele bus voor een afstand van 472 km . Wij zaten boven de wielkassen met weinig tot geen beenruimte en 2 passagiers voor ons die toch wel degelijk SCHIJT hadden aan ons verzoek om de stoel niet volledig achterover te gooien. En dan wordt je ineens om 04.30 uur uit de bus gezet zonder dat je weet waar je bent, best vreemd. Dus ook de eerste indrukken van Laos waren een beetje vreemd. In Laos zijn de mensen echt lui en alles op zijn tijd en tja dat zijn wij nog steeds niet helemaal gewend. In Luang Prabang zijn we weer bijgekomen van ons busritje en hebben we wat rond gefietst. Ook zijn we naar een waterval geweest. Hierna zijn we weer verder Zuidelijk getrokken naar Vang Vien waar we op een zwemband op de stroming van de rivier hebben gedobberd en tussentijds zijn aangemeerd bij echte feesttenten waar je voornamelijk veel kon drinken. Wat overigens heel gevaarlijk kan zijn maar verstandig als wij zijn hebben wij ons plezier ook gehaald uit het gebruik maken van de zelfgemaakte glijbanen en trapezes die in de rivier eindigden. Meteen de volgende dag zijn we naar Vientiane afgereisd, de hoofdstad van Laos, om ons daar vervolgens gruwelijk te vervelen. Ook hier hebben we wat rond gefietst en wat tempels afgevinkt. Op 1 tempel na vonden we ze allemaal zo bijzonder dat we ze al fietsend hebben bekeken. Rond het middaguur snel de airco in voor een siësta want de temperatuur is verschrikkelijk (± 37).
Vanwege een overschot in budget hebben we onszelf een vluchtje Vientiane – Bangkok cadeau gedaan van maar liefst 1 uur vliegen i.p.v. 15 uur bussen. Dat was genieten! Aangekomen in Bangkok om 08.00 uur is de temp. maar liefst 28 ’s ochtends! Deze dagen in Bangkok hebben we besteed aan het opnieuw passen van onze kleding zodat het nogmaals vermaakt kon worden en het boeken van een duikcursus voor Koen. Ik had het geluk dat ik ook nog eens een bezoekje mocht brengen aan de Thaise tandarts omdat er een stuk van mijn gevulde kies was afgebroken. Nou dat was een ervaring. Na een gratis controle (ja, GRATIS) werd geconstateerd dat mijn oude vulling opnieuw gevuld moest worden en mijn tand daarna hersteld kon worden, alleen wel onder verdoving maar dat wou ik niet! Na lang wikken en wegen toch besloten die verdovingsspuit te nemen en een afspraak gemaakt voor de volgende ochtend. Vol spanning voor de spuit gingen we naar de tandarts en besloot ik mezelf dapper over te geven aan de naald. Ik kreeg een soort theedoek met een gat erin over mijn gezicht dus ik zag niets, wat geruststellend was. “Don’t move your face miss”, ben maar niet bang, dacht ik. En toen werd de theedoek verwijderd, verbaasd keek ik naar Koen, “is de spuit al gezet? “ “het is gebeurd” zei Koen. En het laatste wat ik nog uit kon brengen was “ooh ik heb helemaal niets gevoeld” en daar ging ik KNOCK OUT! Enkele secondes later zag ik weer een vage schim voor me (Koen) en weer enkele secondes later besefte ik waar ik was, shit bij de tandarts. Gelukkig was Koen erbij want de tandarts wilde de ambulance al bellen die arme vrouw wist zich geen raad, zo vroeg ze “ Miss, you want to see your face? ” “ No, she doesn’t ” had Koen al voor mij geantwoord. Ze had waarschijnlijk nog nooit eerder een spook gezien. Maar het was al te laat ik zag mezelf heel snel en kon nog net op tijd duidelijk maken dat de stoel weer plat moest om te voorkomen dat ik weer flauw zou vallen. Nou en toen nog de behandeling, die verliep voorspoedig en dat alles voor maar liefst 20 €, daar loop je in Ned. nog niet eens voor binnen. Toen we konden vertrekken zei de lieve vrouw “ nice to meet you “ waarop ik loog “ nice to meet you to”.
En toen konden we eindelijk vertrekken op naar Ko Toa waar Koen zijn padi gaat halen en ik een kleurtje. De komende ± 3 weken besteden wij aan het bezoeken van de prachtige zuidelijke Thaise eilanden.
24 Maart 2012 - 10:17
Kirsten En Dennis:
Wat een verhaal weer en wat een prachtige foto's! Geniet nog maar goed van jullie reis! (Maar dat komt zo te lezen wel goed!)
Groetjes
Kirsten, Dennis en Quinn -
24 Maart 2012 - 10:27
Tessa:
Wat een geweldige verhalen en foto's weer zeg, ik word bij ieder reisverslag jaloerser, haha, want wat een unieke ervaring moet jullie reis zijn met al die geweldige indrukken!! Wauw!!
Blijf vooral genieten!!
Hopelijk tot snel op skype een keer!
xxx -
24 Maart 2012 - 11:15
Koos :
Wat zien jullie geweldige dingen!!!! Die fotos en het verhaal zijn echt fantastisch. Ik wil ook mountainbiken en tokkellen aan de andere kant van de wereld op super vette plekken!!!! Gelukkig beseffen jullie dat zelf ook. Blijf lekker genieten, want de tijd vliegt! Veel plezier! -
24 Maart 2012 - 17:16
Ingrid En Gerard:
korte reaktie; WIJ ZIJN JALOOOOOEEEEERRRRSSSSSSS !!!! XXX -
24 Maart 2012 - 23:05
Sjakie:
Wow wat n verhaal weer! Als jullie t gedrag van die Aziaten maar niet gaan overnemen...
Wij hebben net weer 'gezellig' 30 seconds gedaan!! Haha. Niet te bruin worden hè!! Heb jij je padi al? Succes voor koen! Xx -
24 Maart 2012 - 23:36
Fem.:
Hey Koen en Lin,
Leuk om jullie reisverslag weer te lezen. Fantastisch klinken al die actieve activiteiten...wordt ik erg jaloers van!
Goed om te lezen dat jullie ook echt genieten!
Bij ons begint de lente nu gelukkig weer te komen, maar nog geen schijntje van de temperaturen die jullie daar hebben.
Laat ons niet te lang wachten op het volgende verslag...
Liefs Fem -
25 Maart 2012 - 07:04
Krissy En Harm:
Zo vet weer, wat jullie allemaal gedaan en gezien hebben! Ik krijg er de kriebels van!
Jammer dat jullie er 1 juni niet bij zijn, maar jullie maken die dag vast weer andere gave dingen mee! Geniet er lekker van samen!
Liefs Krissy, Harm en Lars -
25 Maart 2012 - 12:21
Yonina:
Ik geniet nog steeds van jullie verhalen! Veel plezier nog. -
26 Maart 2012 - 06:21
Dees:
Hej Koen en Lin,
Vet hoor! Herken heel veel hiervan..Als je goed zoekt vind je wellicht nog mijn voetafdrukken ;)
Dikke kus uit het schiedamse x -
26 Maart 2012 - 11:11
Rene En Anne:
het is wederom een fantastisch verhaal. Van die tandarts mischien nog wel het mooiste;p nog veel plezier op de
eilande en ik wacht nu alweer op de volgende verhalen gr wij -
26 Maart 2012 - 14:47
Toos En Hans __/)__:
Hoi Linda en Koen.
Leuk om na een weekend klussen aan de boot (het wordt ook hier weer zomer) weer leuk leesvoer te vinden in de mail. Altijd vol verrassingen die verhalen van jullie. Niet bang van die lieve kleine poesjes, maar een vaatdoek in je gezicht en in je benen bij de tandarts. Raar hoor! En als recht geaarde Nederlanders natuurlijk de Patat-tempel met een bezoekje vereerd (waar het hart vol van is...). Fantastisch allemaal en geweldige foto's. Maar pas op met die poesjes, want besef wel: ze zijn helemaal niet tam; ze doen maar net alsof omdat ze anders straf krijgen! Arme poesjes! Maar we willen natuurlijk ook niet dat jullie de krant halen. Veel plezier weer en tot de volgende post. -
26 Maart 2012 - 17:06
Pieter En Ellen:
Wat leuk om weer een verhaal te lezen!! Wat een avonturen zeg, echt ontzettend gaaf! En jouw tandarts verhaal, moest stiekem toch wel lachen hoor, hihi! SORRY!! Ook super leuk om de foto's te bekijken! Hebben wij dan toch een verkeerde keuze gemaakt om naar Indonesië te gaan? Dan gaan wij jullie jaloers maken ;) Have fun lieverds!! XXX -
26 Maart 2012 - 17:20
Mama:
ach mijn meisje toch...zie het helemaal voor me, dat lijkwitte gezichtje van je.....maar goed als de tand maar weer hersteld is dan komt het wel weer goed.
Ben ondertussen ook aan het aftellen en verlang naar je moppie...en jou ook Koen..!!
tot snel
dikke kus mama -
27 Maart 2012 - 07:36
Vai:
Gaaf verhaal dit zeg!! Dat slingeren tussen bomen en mountainbiken!! Wel heel leuk om te lezen overigens want Sophie en ik willen ook nog naar Thailand rond september. Daar kunnen jullie ons alles over vertellen dan :)
Geniet van het zuiden ook!! -
27 Maart 2012 - 09:19
Sophie:
Echt vet om jullie verhalen zo te lezen!
Geniet ervan, voor je het weet is het voorbij!
xxx -
27 Maart 2012 - 20:20
Rob En Loes:
Hee!!!
Wat een herkenbaar en leuk verhaal!!! Wat een gave dingen kun je doen in Chang Mai he?! Ook de longnecks bekeken? Heel toeristisch.
Maar wat gaaf dat jij je padi inmiddels gehaald hebt Koen, jaloers!
Linda wat erg dat je naar de tandarts moest in het buitenland, haha net iets voor jou. Goh wat liikt ons dat verschrikkelijk. Tijd om bij te komen op de prachtige eilanden van Thailand.
Geniet van de natuur, de mensen, de cocktails, de zon, het kleurtje en van elkaar! Maar dat komt zeker goed.
Dikke kus van ons -
01 April 2012 - 10:41
Matthijs:
Ha Koen en Linda,
Ik blijf geloof ik in herhaling vallen maar jullie verhalen en fotos zijn echt super gaaf. Ik begin toch wel warm te draaien voor dat Azie.
Geniet ervan, jullie gingen in mei toch naar Australie?
x Matthijs -
01 April 2012 - 20:36
Anne Vd Ven:
Wauw, wauw, wauw. Ohhhh, ik ben zooooo jaloers :( Dus vooral heel gelukkig voor jullie!
Die witte tempel, prachtig! En.. en .. en ... Alles is geweldig gaaf, op het tandartsbezoek na.
Had graag een wazige Vangvieng-foto van jullie in de tube gezien. Die van mij zijn echt NIET toonbaar!
Lieve Koen en Linda, ga zo door! XXX -
03 April 2012 - 14:48
Jan:
Wat een leuk verhaal! Ik krijg er helemaal het vakantiegevoel van.
Tempels bezoeken....mountainbiken....tokellen....een beetje rondslingeren in de jungle....en dat alles in een lekker zonnetje!
Wat wil een mens nog meer!
Ik ben benieuwd naar jullie volgende ervaringen!
Gr.